Sweden's
Idag toppar temperaturen hela 16,5 + här i Trollhättan, det luktar grill överallt och alla är glada!:)
Besöket på Aktiv hund gick som vanligt skit bra, och kia ääälskar det verkligen!
Det är så kul att se att hon presterar till 110% när det är någon uppgift hon får:)
Allt bra med er annars? det hoppas jag!
Nu mina vänner, ska jag dela med mig utav Sveriges partier. Vad dem tycker ang rasförbud. Vissa partier har sagt att de vill göra som Danmark och Norge. Vissa partier säger att det räcker med att förbjuda specifika raser inom bostadsområden (vilket redan skett) Och andra partier säger att det inte är lösningen på gåtan. Svenska kennelklubben och andra olika erfarna människor säger också att det här inte är lösningen.
Jag vet att Kristdemokraterna försökte vinna till sig röster under valet 2010 just med att prata om rasförbud. Jag har även (som jag tididgare sagt) fått tag på Mathias Sundins (fp) HELA förslag på licensiering av raser tillsammans med någon kille från ett hunddagis ifrån Norrköping? Det jag inte riktigt förstått är att de flesta partier säger att det inte är lösningen, även Folkpartiet som Mathias sundin är ifrån, Men ändå är han en motståndare? någon som fattat får gärna förklara det här för mig :) Mathias är nämligen den som mest vill få bort raserna härifrån för gott.
Här kommer Sveriges partier!
" Frågorna såg ut såhär:
1. Är Ni som parti positivt eller negativt inställda till ett rasförbud?
2. Om svaret på ovanstående fråga är negativt så undrar jag hur Ni kommer agera för att antalet hundattacker ska minska och hetsjakten på muskelhundar försvinna.
Svaren som vi har fått in ser ut som följer:
Centerpartiet
Hej och tack f ör ditt mail. Det är en viktig fråga du tar upp.
Danmark har man, precis som du skriver, förbjudit vissa särskilt farliga hundraser. Det gäller de så kallade kamphundarna.
Förbud är enligt Centerpartiet sällan någon bra första hands lösning. Istället har vi drivit på för att polisen nu har fått det lättare att omhänderta aggressiva hundar. Det har även öppnats för att enskilda hundägare ska kunna förbjudas att ha hund.
Visar det sig att dessa hundar forsätter att ställa till allvarliga problem, så bör man ta upp frågan om förbud även här. Jordbruksminister Eskil Erlandsson (c) har frågan högt upp på sin dagordning.
Vänliga hälsningar
Maud Klerby
Centerpartiets riksdagskansli.
Feministiskt Initiativ
Hej,
Tack för din fråga. Som ett nytt parti så har vi inte hunnit ta
ställning i alla frågor ännu och har inget beslut i vad vi tycker om
rasförbud. Detta är något som vi måste fundera på och ta ställning
till. Blir frågan aktuell i valdebatten så kommer vi säkert ha ett
svar formulerat då.
Ledsen för att jag inte kunde ge ett direkt svar.
Alt gott
Vänligen,
Emma S
Fi-infon
Folkpartiet
Hej ,
Folkpartiet har inga åsikter om vilken hund man väljer. Att köpa en hund eller
annat husdjur är att ta på sig ett ansvar och att sköta sitt husdjur på bästa
sätt och vad det kräver.
___________________________________________________
Folkpartiet Liberalernas riksdagskansli
www.folkpartiet.se • telenr: 08-410 242 00
[email protected] * [email protected]
___________________________________________________
Socialdemokraterna
Hej
Tack för ditt mejl.
1. Vi tror inte man kan komma åt problemet med att förbjuda vissa vissa
hundraser
2. Stärkta krav på att man har hunden i koppel och skydd mot bett (som
väl heter något annat som jag inte känner till.
Med vänlig hälsning
Tomas Göransson
Brevsvar
Socialdemokraterna
www.socialdemokraterna.se
Sverigedemokraterna SD
Hej ,
Tack för ditt e-brev.
Vi kommer inte driva frågan om rasförbund under den kommande mandatperioden.
Däremot vill vi införa ett djurförbud för personer som tidigare misskött sig eller på annat sätt inte är lämpliga att ha djur.
--
Med vänlig hälsning
Pavel Gamov
Sverigedemokraternas informationsavdelning
http://sverigedemokraterna.se
http://www.sdkuriren.se
/ Nathalie & Kiia
Government buildings UK
Idag är jag helt slut efter att ha skrivit nationellaprov i 5 timmar. Och det gick skit bra! Jag var inte nervös för 5öre och jag tyckte det var lyx att få skriva så många timmar när högskoleprovets delar skulle göras på ynka 50MIN! Skrev en lååång debattartikel, förvånad?;) haha. Och jag är fortfarande glad för det med djurpolisen, och för det är sista dagen imorgon sen är det looov. Tänk att det verkligen är sista gången man har ett påsklov, och sista lovet innan studenten! gaaalet. Kommer kännas såå konstigt att inte behöva gå till skolan på hösten, vilket man gjort iprincip hela sitt liv, hmm. Jaja, på lördag ska jag till Aktiv hund och motionera kia igen!! Och solen skiner :) weeeeii.
Nu ska vi prata hundar! Eller politik rättare sagt. "fyfan vad tråkigt" tänker ni nu. Och ja, det kan man tycka. Men det är ju tyvär så att allt i vårat samhälle präglas på just den eländiga politiken (därav rasförbuden).
Jag har ju letat lite olika utbildningar utomlands efter studenten. Danmark och Norge är som sagt helt uteslutet för mig nu pga att dem satt rasförbud där min hunds ras ingår. England visste jag inte så mycket om, jag hade hört om rasförbud på vissa ställen, men visste inte om man endå kunde få bo där om han hade licens eller liknande. Och det var svårt att hitta information om det. Så jag mailade dem och fråga hur dem ställer sig till det här, och om det finns möjlighet för mig som student att få ta med min hund. Så nu tänkte jag att jag skulle dela med mig utav deras svar!!!!! Om ni redan haft en dålig dag så rekommenderar jag er att inte läsa den. Här går dem verkligen på utseende mer än ras till och med. Jag kollade även upp Irlands lagar och där var det ännu värre, tror till och med att rottweiler & schäfer var förbjudna.
fortsättningen på den här veckan kommer också handla om politik , men inrikes då. Och gissa vad? Jag har fått tag på Mathias sundin's (fp) HELA förslag på licensiering av raser här i Sverige, och jag kan avslöja att det inte bara handlar om kamp och herdehundar, utan även bruksraserna. Så missa absolut inte!
Här kommer mailet:
Thank you for your email regarding the import of a pit bull.
In Great Britain, it is illegal to possess certain types of dogs. If you bring one of these dogs into Great Britain, you could be prosecuted and the dog seized.
The four prohibited breeds of dog are:
Pit Bull Terrier
Japanese tosa
Dogo Argentino
Fila Brasileiro
Please note that dogs that resemble or look like any of the listed breeds above are also banned in the UK. Essentially, assessment of a dog should be based on ‘type’ rather than breed and this means that any dog with a semblance to those above are banned in the UK, regardless of the breed/cross-breed.
Pet owners (or responsible persons) cannot obtain pre-clearance to enter the UK with a dog. If a dog is entered into the UK and it is decided that it has the characteristics of prohibited types, it may be seized and/or quarantined at the owner’s cost. A court appearance may also be applicable and a possible fine.
If you are in doubt about whether your dog falls into any of these categories, we would advise you not to travel as you could be prosecuted and the dog seized under the Dangerous Dog Act upon its entry to the UK. You may forward photos of your dog to this department for assessment, but please note this assessment is not an approval or permission for the entry of your dog into the UK. Please ensure that all photos are clear and show the dog from all angles, preferably with a tape measurement included in the picture (i.e. showing the height and length of your dog).
Regards
Cormac Crisp
AO
Communications Team
Specialist Service Centre for Imports
Animal Health
Government Buildings
Beeches Road
Chelmsford
CM1 2RU
Jaa, vad ska man säga? ska man skratta eller gråta? För er som inte förstog ett piss, så kommer den svenska översättningen här!! :
Tack för ditt mail angående import av pit bull.
I Storbritannien är det olagligt att inneha vissa typer av hundar. Om du tar en av dessa hundar till Storbritannien, kan du åtalas och hunden i beslag.
De fyra förbjudna hundraser är:
Pit Bull Terrier
Japanska Tosa
Dogo Argentino
Fila Brasileiro
Observera att hundar som liknar eller ser ut som någon av de listade raser ovan också förbjudits i Storbritannien. I huvudsak bör bedömningen av en hund att baseras på "typ" snarare än ras och detta innebär att varje hund med ett sken de ovan nämnda är förbjudna i Storbritannien, oavsett ras / korsning.
Djurägare (eller ansvariga personer) kan inte få förhandsklarera att komma in i Storbritannien med en hund. Om en hund är in i Storbritannien och det är beslutat att det har karaktären av förbjudna typer, kan det tas i beslag och / eller karantän på ägarens bekostnad. En domstol utseende kan också vara tillämpligt och ett eventuellt bötesbelopp.
Om du är osäker på om din hund hör till någon av dessa kategorier skulle vi råda er att inte resa eftersom du skulle kunna åtalas och hunden beslagtagits enligt farlig hund lagen vid inträdet till Storbritannien. Du kan skicka bilder på din hund till denna avdelning för bedömning, men observera denna bedömning inte är ett godkännande eller tillstånd för införsel av hund till Storbritannien. Se till att alla bilderna är tydliga och visar hunden från alla vinklar, gärna med ett band mått med i bilden (dvs. som visar höjd och längd på din hund).
och sen hälsningar bla bla. Kära unika besökare, hur tror ni det känns ?:) Ska Sverige bli lika dumma?
Snart får ni se vad Mathias från Fp har att säga, han som vill att raserna försvinner för gott från Sverige.
Animal Police to Stockholm
Läste det här på djurskyddet.se
Nu rullar djurpolisen på Stockholms gator
Från och med i dag rullar specialutrustade bilar med texten Djurskyddspolis på Stockholms gator. Stockholmspolisens nya satsning på djurskyddsbrott har inletts.
I lördags (9 april) belönades Stockholms länspolismästare Carin Götblad med Djurskyddet Sveriges djurskyddspris för sitt initiativ till en särskild djurskyddspolis. I dag, tisdag, invigde hon den nya satsningen.
Det innebär att det från och med nu finns minst en djurskyddspolis i samtliga åtta polisdistrikt i länet. Centralt för verksamheten finns en förundersökningsledare, en utredare samt fyra poliser för yttre tjänst.
När organisationen är helt ”satt” kommer det att finnas totalt 15-20 djurskyddspoliser i Stockholms län. Samtliga har genomgått en grundutbildning på två veckor med bland annat djurskyddslagen på schemat.
- Brott mot djur är väldigt lågprioriterade i hela landet, trots att anmälningarna ökar. Det senaste är kriminella killgäng som plågar djur, filmar händelsen med mobilkamera och skickar vidare. Forskning visar att de här personerna senare ger sig på människor också, säger Carin Götblad.
Ett i Stockholmsmedia uppmärksammat djurplågerifall handlar om amstaffvalpen Shiva, som bara blev sex månader gammal innan hon plågades ihjäl. Hon hittades i en skogsdunge med en plastpåse över huvudet i början av månaden. Under hela sitt korta liv hade hon blivit torterad. Tack vare den nya organisationens effektivitet sitter redan en person häktad för dådet.
Jag är så innerligt GLAD att det äntligen har blivit av! Just nu är dem bara i Stockholm, men någonstans måste man ju börja. Hoppas dem snart sprider sig ända hit till Västra Götaland, då lär dem ha fullt upp kan jag säga. Och även över hela landet såklart! Det finns så många djur som misshandlas dagligen inom fyra väggar, utan att dem ens kan försvara sig.
Jag ska vara ärlig, jag har faktiskt ringt polisen och tipsat några gånger, och det gjordes inte mycket och allting tog såå långt tid. Varför? jo för förr hade djurskyddet (djurskyddsinspekörerna) hand om var kommun för sig, men för typ 2 år sen så flyttades dem till länsstyrelsen, så dem hinner inte med allting, och missar en hel del, och tvingas prioritera något framför annat. Äntligen säger jag bara! Och det med amstaffvalpen.. fyfan, finner inga ord. Jag känner sån obeskrivlig ilska och blir så sjukt ledsen.
Men nu känns det som att dem här kan ingripa direkt!! Så snälla människor, jag ber er.. Hör ni/ser ni att någon beter sig illa så ingrip! Var för i helsike inte rädda! Det är NI som skrämmer dem som sparkar på sin hund för den inte lyssnar eller rycker i nackskinnet och slänger iväg hunden, genom att säga att man inte gör så, ni kan på de sättet låta ett djur slippa lida. LÄR små barn i tidig ålder redan att RESPEKTERA djuren. Djuren har ingen chans mot oss, dem kan inte prata eller försvara sig. De här fruktansvärda människorna tror att det är acceptabelt att göra som dem vill när ingen säger något. Om ni ser en människa ex sparka sin hund offentligt, kan ni ju själva lista ut vad personen gör med hunden när ingen ser. Om ni endå inte vill lägga er i (vilket jag inte kan förstå) så ring polisen så dem kan komma direkt, säg att det pågår just här och nu, och att dem måste komma och få ett stopp på de!
Ni kan och ni vågar!
Låt er vara en röst för djuren :)
Amstaffklubben speaking
Det här inlägget releterar jag till gårdagens. Därför att längre ner på det här inlägget så skriver Amstaffklubben vilka krav det ställs på oss seriösa. Det innebär alltså, att vi med dessa hundar har större press på oss från omvärlden, och jag vet att det är vi som valt att skaffa en sån här hund, men jag vill bara göra er medvetna. Jag ångrar inte en sekund att jag har min kiia :) även om jag är sååå begränsad till så mycket som jag tar upp längre fram. Att ha en sån här hund ska man veta det att folk har alltid ögonen på en vart man än går eller gör, och folk dömer utifrån utseende. Men jag hoppas varje dag att folk ska börja inse sanning :)
Här kommer Amstaffklubben, och börjar med en beskrivning!
btw, allt dem säger stämmer riktigt bra, jag börjar med att citera : "En understimulerad Amstaff är en Amstaff som oftast tar saken i egna tassar, och då blir det sällan som du tänkt dig. Den går inte och lufsar i vägens riktning utan går från det ena äventyret till det andra. Så passa dig för att bli grå och tråkig i Amstaffens ögon. "
"Oftast börjar intresset för rasen American staffordshire terrier, "Amstaff", med att man fäst sig vid dens utseende. Det är en imponerande och vacker hund med sin korta blanka päls och spelande muskulatur. Rasens olika färgvariationer, ofta med tilltalande vita tecken, eller tuffa osymmetriska fläckar, gör att den attraherar många. Men det är viktigt att man också tar reda på rasens karaktär. Det får aldrig bli ett impulsköp att köpa en Amstaff.
Man ska vara medveten om det är en ras som fordrar en del av sin ägare. Den kräver en ägare med fast hand. Du bör som person vara säker och beslutsam i ditt handlande, konsekvent och rättvis i din uppfostran. Precis som alla hundar utvecklas rasen efter socialisering, träning och uppfostran. Man bör ha en del hundvana när man köper en Amstaff och det är viktigt att man sätter sig in i rasens egenskaper, har ett stort intresse och gott om tid.
Amstaffen är intensivt medveten om vad som händer i dess omgivning. Den är nyfiken, snabb och smidig. Eftersom det är en terrier, går det snabbt från tanke till handling. Den är stark för sin storlek och har mycket energi, energi som den behöver lägga på något nyttigt. God grundlydnad och tillräcklig aktivering är viktigt för att livet med Amstaff ska bli positivt för både ägare och hund. Den mår bäst av att få både mental stimulans och motion. En understimulerad Amstaff är en Amstaff som oftast tar saken i egna tassar, och då blir det sällan som du tänkt dig. Den går inte och lufsar i vägens riktning utan går från det ena äventyret till det andra. Så passa dig för att bli grå och tråkig i Amstaffens ögon.
Hur Amstaffen fungerar med andra hundar är individuellt. Hundar den känt sedan den var liten brukar det kunna gå bra med, även om de är av samma kön. God socialisering och bra erfarenheter från valpstadiet är viktigt. Som ägare till Amstaff bör man framförallt inse vikten av att vara ansvarsfull och känna sin hund. Det gäller att vara en god rasrepresentant i alla lägen och ha kontroll. Köper du en Amstaff köper du hela konceptet att minsta lilla felsteg en Amstaff gör blåses upp till något stort! En Amstaff får aldrig hamna i slagsmål!
Rasen har fördelen att den har lättskött päls, lagom storlek och skäller väldigt lite. Men trots att det är en medelstor hund tar den en del ”plats”, just för att den ofta blir väldigt glad och ivrig. Den är fysisk i kontakt med människor, pussar och hoppar och upplevs av en del som ”bufflig”. Den är mycket tillgiven mot människor och det är en lojal familjemedlem. Rasens stora kärlek till människor och social samvaro är en av dess främsta karaktäristiska egenskaper.
Amstaffen är lättlärd, men den är också viljestark. Det är som sagt en terrier, även om det inte ser ut som en klassisk sådan. Är man som ägare kreativ och lägger ner tid kommer dessa hundar inte bara bli väldigt trevliga utan kan också utföra uppgifter väldigt bra. De flesta Amstaffar har en stor portion arbetslust och lämpar sig väl till såväl lydnad som bruks. I dagsläget finns ett par Amstaffs i både elitlydnad och elitspår. Det finns också en hel del viltspårschampions. Dragträning av olika slag och agility är också något som Amstaffen kan lämpa sig väl för.
Rasens främsta användningsområde i dag är som aktiv sällskaps- och familjehund. Aveln är inriktad på att föda upp Amstaffs som är stabila, vänliga och orädda med stor aptit på livet. Det är en perfekt allroundhund och en familjemedlem som alltid är redo och alltid hänger med, oavsett vilket äventyr som väntar.
/ Nathalie & Kiia
True story
Nu kommer jag lägga upp ett reportage med Kenth Svartberg ( framgångsrik etolog med många doktorsavhandlingar) Det som är väldigt intressant är att han tar upp några utav de kraven vi sätter på våra hundar dagligen som vi egentligen inte tänker på att vi gör ibland. Men som jag tidigare nämt, vi försöker verkligen se till att hunden anpassar sig till oss. Läs nu det här reportaget, för imorgon kommer ett inlägg från Amstaffklubben som jag releterat till detta reportage med kraven för oss hundägare, men även kraven för oss "kamphundsägare (imorgon)"
Okunskap kan leda till hundbett
TROLLHÄTTAN
Ett förbud mot vissa raser kan snarare öka än minska problem med aggressiva hundar.
Det menar etologen och mångåriga hundtränaren Kenth Svartberg, som i stället vill se ett ökat krav på kunskap hos de enskilda hundägarna.
I hundkretsar är Kenth Svartberg ett välkänt och aktat namn. Han är etolog med flera doktorsavhandlingar rörande hund bakom sig, men han är också mycket framgångsrik hundtränare.
Han har skrivit ett flertal böcker kring hundhållning, -träning och -inlärning och deltar för närvarande i den grupp som för Svenska Kennelklubbens och Svenska Brukshundklubbens räkning jobbar med att ta fram ett beteende- och personlighetstest för hundar. Där ingår just aggressivitet som en viktig del att testa.
Den senaste tiden har debatten kring aggressiva hundar blossat upp igen, inte minst i kölvattnet av att Danmark från den först juli införde förbud för 13 raser, de flesta kamp- och herdehundar. I Sverige har krav på ett liknande förbud återigen rests.
Enligt Kenth Svartberg är problemet med aggressiva hundar, i synnerhet kamphundar, framför allt ett stortstadsproblem. Och att förbjuda ett antal raser är inte rätt väg att gå, menar han.
– Dels kommer det att bli gränsdragningsproblem när det gäller blandningar – som faktiskt är vanligare än renrasiga till exempel pitbulls – dels kommer de som vill ha den här typen av hundar använda sig av andra raser i stället. För det går att träna i princip vilken hund som helst till att bli extremt aggressiv, säger han.
Ökade kunskaper hos hundägare och insikt om ansvaret – kanske rent av ett ”hundkörkort” – är en bättre väg att gå, menar Svartberg.
Varje hundägare ska helt enkelt veta vad det är de har i andra ändan av kopplet, att även den minsta chihuahua i grunden är ett rovdjur.
Att lära sig att läsa sin hund och förstå varför den agerar som den gör är den enda vägen för att komma tillrätta med problem, menar Kenth Svartberg.
Kraven som ställs på hundar i samhället är inte små:
De ska acceptera att utsättas för svåra prövningar utan att reagera med annat än glädje, oavsett om hunden känner sig hotad.
De ska tåla miljöer och situationer som den inte förstår.
De ska se allt och alla som presumtiva vänner och lekkamrater.
Allt detta trots att mycket är väldigt långt från vad som kan betraktas som normalt för hunden. Snarare är det normalt att vilja försvara sin flock och sin mat och att försöka skrämma bort ett hot.
– Genom att förstå hundens behov och beteende och lära sig att se vad som utlöser rädsla och aggression kan man bota mycket i sin linda, genom att träna hunden på rätt sätt, säger Svartberg.
Ett tungt ansvar vilar också på uppfödarna, säger han:
– Det är där framtidens hundar föds. Aveln måste vara oerhört mycket mer selektiv och en betydligt större vikt läggas vid mentalitet än utseende.
/ Nathalie & kiia
Do not blame the dog by the hair
Helgen har vart fullspäckad och bra, och vädret har varit BÄST. Nu är det verkligen vår på riktigt, and i lööööve it. Nu tänkte jag berätta lite om hur en promenad med min hund kan se ut.
När jag promenerar med kia så får jag väldigt blandade reaktioner från människor. Ofta ser dem på Kiia att hon är en snäll hund och kommer gärna fram och vill klappa, och berömmer att hon är så diciplinerad.. ofta pratar jag med dem om rasen och många utav dem verkar ha kunskapen om att det faktiskt hänger på hur hunden har det, ägaren och situationen, Ex: Kan även en collie eller vilken ras som helst "naffsa" någon i en situation den känner sig "trängd" i. Så mycket har med situationerna att göra också, som folk inte tänker på, även associera med något negativt.
- iallafall, sedan finns det de personerna som också kommer fram, berömmer oss och sedan frågar "Vad är det för ras?" Och när jag säger vad det är för ras så blir dem helt paff och på samma sekund ändrar sitt ansiktsuttryck och bara vänder ryggen mot och går därifrån.
Sedan finns det dem som är negativt ställda till dem här hundarna men som endå stannar och pratar med mig, och när jag väl förklarar allting om rasen och lite utav det jag tagit upp här på bloggen, då känns som genast mer posetiva till min hund och rasen. sånt gläder mig verkligen! Det är ett stort bevis på att folk egentligen inte vet vad det verkliga problemet ligger, utan väljer att läsa Medias historier, dra snabba slutsatser utan att vara kritiska eller ifrågesätta. Men att vara öppna och ta till sig mer kunskap, läääs korrekt fakta om rasen! inte aftonbladet och myter som att käkarna låser sig och att dem har speciella agressiva gener i sig.
Sen finns det ju självklart dem som vänder så fort dem ser oss. Men det är vardag, och det är nästan sånt man får räkna med om man skaffar en hund av den här typen tyvär. I början var det lite jobbigt, för det är klart man tar åt sig, men när man är så djupt insatt så vet jag att det kan vara deras rädsla och okunskap. Men visst har jag förståelse för att folk vänder. Även jag vänder ibland. Och anledningen till dem gångerna jag vänt när jag sett någon speciell hund, är för att jag märker att den som håller i kopplet inte verkar ha någon som helst kontroll över sin hund, och det är inte alls bara "kamphundar" jag vänt om för, utan det har varit allt från schäfer, samojed och stor pudlar.. och då har det oftast varit på trånga cykelvägar. MEN skillnaden är att jag aldrig skulle vända mig om för att jag ser att det är en typ av ras, ALDRIG. Det är de som är skillnaden. Utan jag vänder om jag ser att individen gör ett utfall mot oss långt innan och ägaren inte har någon kontroll och är spänd och skäller på sin hund så den blir ännu mer triggad. Dem som ser oss, vänder helt klart pga att kia är den ras hon är, inte för att hon är den individ hon är, för annars skulle dem aldrig vänt.
Nu ska jag berätta hur folk dömer mig. Många gånger när jag pratar med andra hundägaren ute så blir en del jätte förvånade när jag kan säga att deras hund är en Border collie, grand danois, sheetland sheepdog, belgisk vallhund, afghan, tollare, you name it. Varför? jo, för dem antar att jag inte kan något om hundar. Och faktum är att det oftast kommer fram i slutändan att jag faktiskt gör mycket mer med min hund än vad dem gör med deras Jack russel eller labrador. Snacka om att dömma. Jag vet att de här hundarna hamnar i fel och oseriösa händer 90% av gångerna. Men snälla, det finns faktiskt seriösa människor också.
Visst är det tråkigt att det är såhär, men hellre att dem dömer mig, än min hund! Nu blev det en del negativt känner jag, så jag får inte glömma att säga att alla dem jag möter där ute som är posetiva och är öppna för information och inte bara sluter sig och är fast bestämda på att jag och min hund är dumma i huvudet, ni gör mig verkligen glaaaad! Alla gånger verkligen, många gånger har jag pratat med hundägare i 15 min och gått iväg med ett stort leende på läpparna. Då blir jag stolt över min hund, för att hon kan bevisa och representera ett gott exempel på rasen :)


/ Nathalie & Kiia
Hurry hurry
Blir ett kort inlägg nu. Jag är superstressad och har bråttom för jag ska med tåget till Göteborg snart. Var inte besvikna för det, ni kan se fram emot mitt svar jag fått från Goverment buildings UK ang rasförbuden(!!!!) vad som gäller där och varför, tro mig.. det vill ni iiiinte missa! Dessutom ska jag berätta om hur folk inte bara dömer min hund, utan även mig.
Vi ses på söndag/måndag. Trevlig helg på er alla!:)

/ Nathalie & kiia
Police report
Heeej ! Ännu en solig dag i trollhättan, riktig vårkänsla :)))
Här kommer ett reportage med värmlandspolisen som talar om problemet, minns ni inlägget "snabba cash?"
Hasse Ericson handlägger djurärenden i södra Värmland.
Tillsynslagen och djurskyddslagen är hans främsta arbetsredskap.
– Och jag tycker att det räcker bra, säger han.
Med stöd av tillsynslagen kan farliga hundar i tur och ordning ges koppeltvång, munkorgstvång, omhändertas eller avlivas.
Ägaren kan bötfällas.
Just nu har Hasse Ericson ett 40-tal hundärenden på gång. Mest handlar det om hundar som bitit andra hundar och det är en blandad kompott av raser som är anmälda.
En del testas
En del av de anmälda hundarna mentaltestas.
Claes-Göran Wångdahl är hundförare och instruktör på Värmlandspolisen. I hans jobb ingår att testa farliga hundar och sedan komma med ett yttrande: går det att omplacera hunden eller bör den avlivas?
Beslutet fattas sedan av chefen på polisens rättsenhet.
Claes-Göran Wångdahl har en känsla av att han testar fler och fler hundar.
Om anmälningar rör många olika raser är det framför allt de stora, kraftfulla hundarna som kommer till testerna.
– Många amstaff men också rottweiler och schäfer, säger Claes-Göran Wångdahl.
Blandningar med inslag av kamphund är också vanliga.
Otrygga miljöer
Det hundarna har gemensamt är, säger han, att de levt i otrygga miljöer där ägarna missbrukat anabola steroider, knark eller sprit.
– De kan ingenting om hundar. Då går det överstyr till slut, säger han.
Hundarna blir rädda och därmed farliga.
– De biter i ren ångest.
Tror inte på förbud
Han har sett många exempel på dålig hundhållning. Ofta rör det sig om kamphundar.
– Vi hade en som bet sin ägare, en sån där anabolkille, i skrevet. Den blev avlivad. Sen var det en som hade bitit en tös som ägaren kom till oss med. Den avlivades också. Men innan dess hade den fått en massa valpar som redan var sålda.
Claes-Göran Wångdahl tycker inte att vissa raser ska förbjudas - det löser inga problem säger han.
Men han tycker att den stegvisa upptrappningen - från koppeltvång till avlivning - gör tillsynslagen tandlös.
– Ser vi en hund i en olämplig miljö, till exempel med en berusad eller påtänd person, borde vi få ta den direkt och snabbt utverka hundförbud mot ägaren. Nu tar det för lång tid och många hinner bli bitna innan, säger han.
/ Nathalie & kiia
Also a Kuvasz
Ja, här i Trollhättan är det hela 13,5 + idag :)
Haha ibland känner jag mig så dum som alltid tar upp det här med vädret med folk omkring mig, men antar att det är för jag själv påverkas så grovt mycket av vädret. Våren är bäst!
Ja mina vänner. Det är en del som undrar vad definitionen av "kamphund" är. Är det en ras? En individ? Går man efter utseendet för att bedöma detta? eller efter historiken? Läs nedan :
"Den svenska hundansvarsutredningens definition är: Hund oavsett ras som tränats eller tränas med syfte att den ska bli framgångsrik i slagsmål med andra hundar. I utredningen definieras också "hund av kamphundsras" som en hund tillhörande någon av de raser till vilka kamphundar historiskt hört. Exempel på sådana raser är bullterrier, amerikansk staffordshire terrier (amstaff), tosa inu, engelsk bulldogg, amerikansk pitbullterrier (pitbull) och staffordshire bullterrier (staffe). Utredningen låg till grund för den nya Lagen om tillsyn över hundar och katter som gäller från och med 2008.
Svenska kennelklubben skriver: "I ordet kamphund kan man innefatta alla de olika hundtyper och hundraser som över hela världen och i alla tider har använts till olika slags kamper, som till exempel hund-, björn- och tjurhetsningar. Kamphund kan alltså betyda en hund som i historiskt perspektiv har använts för detta ändamål men som i dag används som familjehund. En aggressiv blandrashund som saknar denna rashistoria är enligt vår uppfattning ingen kamphund i ordets rätta bemärkelse." och nämner raserna american pitbullterrier, american staffordshireterrier, bullterrier, miniatyrbullterrier och staffordshire bullterrier."
Glöm nu inte att när dem menar "att den ska bli framgångsrik i slagsmål med andra hundar" så betyder det INTE att den ska bli så aggressiv som möjligt, utan som jag tidigare berättat, så kunde människorna på den tiden INTE hantera aggressiva individer så dem skjöt ihjäl dem på en gång helt enkelt, PLUS att de som nu blev aggressiva förlorade oftast matcherna eftersom dem tog ut all sin kraft på en gång, och det ville man inte, det var inte önskvärt. Så när fakta talar om att dem skulle bli så framgångsrika som möjligt inom hundslagsmål, så innebär det att dem hade så mycket GAMENESS som möjligt - viljan att kämpa och inte ge upp. Det är just det här som folk tolkar så fel, väääldigt många tror att dem avlades för att vara aggressiva, återigen okunskap.
Dessutom har alla raser kamplusti sig mer eller mindre. Det kommer såklart från vargarna och utan en kamplust så finner inte hunden någon speciell motivation eller arbetslust. En polishund till exempel, individerna med stor kamplust högprioriteras verkligen, för dem VILL verkligen jobba och presterar stort.
Jag kommer såklart prata mer om det här. By the way så kikade jag runt lite här på nätet och fann en mycket intressant blogg. En kvinna som beskriver sig såhär:
" Med ett sociologiskt perspektiv analyseras hundens roll i samhället, farliga hundar, rasförbud, hundlicens, hundproblem mm. Jag tar upp den senaste forskningen, hundböcker och rapportering i media. Som uppfödare av puli och kuvasz delar jag även med mig av min vardag, träning och våra hundutställningar"
Hon är också doktorand i sociologi (humansk alltså) och är uppfödare av puli och Kuvasz. Kuvasz är en ungersk Herdehund på 50-60kg med exremt stor vaktinstikt. Den avlades fram för att vakna boskapet mot björnar, vargar och annat som inte tillhör flocken. Därför är dem som allra mest lämpligast på landet och absolut inte i lägenheter. Jag tycker inget illa om rasen alls, men med tanke på deras höga vaktinstikt och historia så är dem än idag tveksamma mot främlingar, vilket kan vara bra om man bor på landet och kanske har får och andra djur. Sedan har dem även använts för jakt, så jaktinstikt har dem också.
Det jag ville komma fram till är att det inte bara är de sk "kamphundarna" som hotas av ett orättvist förbud, utan även de här boskaps- och herdehundarna. Så jag diggar verkligen hennes blogg, eftersom jag vet hur det är. Speciellt glad blev jag när jag just fann en "herdehundskämpare" för att de känns som vi "kamphundsägare" är mer aktiva än herde- och boskapshundägarna är ang rasförbuden. Och det är med största sannolikhet att dem inte är lika många som våra hundar, och att de ofta är lite äldre människor (tack och lov!) . Sen att hon ofta drar paraleller från hennes humanska sociologiyrke med hundespsykologi är ännu intressantare! Glöm inte alla läsare, det är inte bara kamphundarna som hotas, utan även boskaps-herdehundarna.. så dumt som de är.
Hur tänker ni er att en Kuvasz ser ut enligt min beskrivning? Stor, musklig, maffig, farlig? Som sagt, döm inte hunden efter håren! Titta här ska ni få se :) och nej, det är ingen Golden retriever!:)
(bilder från google)
/ Nathalie & Kiia